مشاوره در انتخاب و پیاده سازی ERP
شرکت اکتک تکنولوژی کیش با تکیه بر بیش از یک دهه فعالیت رسمی در حوزه پیادهسازی و استقرار سیستم های ERP و با بهرهگیری از کارشناسان خبره خود، خدمات مشاوره در انتخاب و پیاده سازی ERP را ارایه مینماید. یکی از نگرانیهای جدی و بجای سازمانها در زمان تصمیم گیری برای استقرار سیستم ERP، وجود تجربههای ناموفق و پرهزینه در این زمینه میباشد که سازمان را در انتخاب و ادامه مسیر مردد مینماید. اکتک تکنولوژی کیش به پشتوانه چندین پیادهسازی موفق در شرکتهای تولیدی، توزیعی و تجاری ضمن درک این دغدغهی بجا، راهحلهای موفقی برای غلبه بر ریسکهای استقرار ERP فراهم نموده است.
سنجش سطح آمادگی سازمان برای استقرار ERP
اولین گام پس از احساس نیاز به ERP، سنجش میزان آمادگی سازمان برای قرار گرفتن در مسیر استفاده از این نوع سیستمها میباشد. در این مرحله تلاش میشود ضمن شناسایی نیازمندیهایی که سازمان را به سمت ERP سوق داده است، مشکلاتی که برای پاسخ به این نیازها میتواند وجود داشته باشد، مشخص شود. شناسایی اولیه فرآیندهای جاری سازمان، میزان مشابهت با بهروشها (Best Practice) و تعهد مدیریت و کارکنان کلیدی به اجرای تغییر از جمله موارد کلیدی است که مورد بررسی و سنجش قرار خواهد گرفت. در این مرحله، ضمن شناسایی و گزارش مشکلات تأثیرگذار بر استقرار ERP، راهکارهایی پیشنهاد میگردد تا با اجرای آنها، سازمان آماده شروع فرآیند استقرار گردد.


بهبود و مستند سازی فرآیندهای سازمان
سازمانها با نگاه به فعالیتهای غیر سیستمی یا در قالب سیستم های جزیرهای فرآیندهایی برای خود تدوین نموده اند. همراه با استقرار ERP فرصتی برای سازمانها پدید می آید تا فرآیندهایشان را با روشهای بهینه موجود در صنعت خود و با پیروی از الزامات و امکانات ERP انتخابی تطبیق دهند. در این مرحله ضمن مطالعه فرآیندها، شناسایی نقاط بهبود تشکیل کمیته های تغییر و مدیریت فرآیند، به سازمان ها خدماتی ارایه می دهیم که بتوانند فرآیندهای خود را با فرآیندهای توصیه شدهای مانند APQC مطابقت دهند. شاخصهایی برای مدیریت بهینه فرآیندها تعریف و پایش نمایند تا حداکثر کارایی و اثربخشی را از پیاده سازی ERP به سازمان منتقل شود.
باید پذیرفت که، خودکارسازی فرآیندهای ناکارآمد نه تنها کمکی به کارایی سازمان نمی کند، بلکه مشکلات آنها را بسیار بزرگتر و تاثیرگذار تر نشان خواهد داد. لذا هیچ جایگزینی برای بهینه شدن فرآیندها پیش از استقرار ERP توصیه نخواهد شد. مدل سازی فرآیندها به ویژه با روشهایی مانند BPMN2 نقش بسزایی در شناسایی فرصتهایی برای بهبود، رفع گلوگاه ها و مدیریت بهینه منابع خواهد داشت و این مساله از خدماتی است که اکتک در ایجاد زیرساخت و آموزش مدلسازی می تواند با سازمان همراهی نماید.
انتخاب ERP مناسب با نیازمندیهای سازمان
شاید برندهای معتبری در ERP وجود داشته باشند که همواره جذابیت لازم را برای سازمان بوجود آوردهاند. اما واقعیت آن است که یک ابزار برای همه سازمانها و شرایط پاسخگو نیست. بر اساس میزان بزرگی سازمان، وابستگیهای درون گروهی شرکتها، دارا بودن رویههای تولیدی (تولیدهای پیوسته و گسسته) میزان نیازمندی به سفارشیسازی محصول و هزینه قابل پذیرش اعم از خرید نرم افزار، زیرساخت مورد نیاز و پشتیبانی و نگهداری، همه و همه میتواند در انتخاب ERP بهینه برای سازمان موثر باشند. انتخاب درست و متناسب ERP نقش کلیدی و انکار ناپذیر در موفقیت استقرار و پایایی ERP خواهد داشت. در همین راستا، اکتک تکنولوژی کیش با استفاده از روشهای مطمئن و آزمایش شده خود، این امکان را فراهم خواهد آورد تا گزینهای برتر در دسترس سازمان قرار گیرد.


استقرار و پیاده سازی ERP
در یک سازمان با تعهد بالا به تغییر ، فرآیندهای بهینه و مستند شده، و در حالیکه ابزاری مناسب انتخاب شده است، یک تیم قوی پیاده سازی راهی بجز موفقیت در پیاده سازی نخواهد داشت. زمینه مناسب فراهم شده، یک تیم پیاده ساز را کمک خواهد کرد بدون نگرانی از ضعفهای سازمانی و تهدیدهای محیطی، تمرکز کافی بر روی صورت مسالهای شفاف نموده تا فرآیند طولانی پیادهسازی و استقرار با سرعتی قابل قبول و دقتی اثربخش طی شده و سازمان به بهرهمندی از سرمایهگذاری انجام شده در پیادهسازی ERP دست یابد.
شرکت ملکو به عنوان یک شرکت توزیع کننده کالا، با راهاندازی سیستم ای آر پی، توانست به راحتی با سیستم ای آر پی شرکتهای تامینکننده خود ارتباط برقرار کند. این ارتباط از نظر مجازی فضای میان مشتری و تولیدکننده را کاهش داده و در دنیای واقعی نیاز به ارتباط مستقیم را کمتر کرده است. برنامهریزی حرکت خودروها بر اساس نقشه جی پی اس مشتریان باعث صرفهجویی در مصرف سوخت و استهلاک خودروها شده است. ضمن اینکه توانست یک حداکثر زمان تضمین شده برای تحویل بار به مشتریان ارائه کند و مشتریان را به طور خودکار و توسط پیامک از زمان ثبت سفارش، تایید سفارش و بارگیر از انبار و خروج کالای خود از کارخانه باخبر سازد. این باعث ایجاد اطمینان بیشتر در مشتریان نسبت به این توزیع کننده و تامین کنندههای آن شده است.
شرکت فولاد گستر به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای بازیافت فلزات در کشور با دارا بودن بزرگترین شریدر خاورمیانه، از ابتدای زمان ساخت کارخانه نسبت به راهاندازی سیستم ای آر پی اقدام کرد. در حال حاضر بسیاری از مراحل وقت گیر ورود، توزین و ارزیابی قراضههای خریداری شده، به شیوه خودکار صورت میگیرد و فروشندگان قراضه توسط پیامک و ایمیل از پیشرفت کار خود آگاه میشوند. رضایت بالای فروشندگان قراضه از این شرکت، درب بازار کشورهای بزرگ خاورمیانه و آسیای مرکزی را نیز بر روی فولاد گستر گشوده است. از سوی دیگر دقت و کیفیت خروجی این کارخانه برای تمام مصرفکنندگان از ارزش بهسزایی برخوردار است و کمک میکند تولیدات این کارخانه همواره به سرعت به فروش برسد.
شرکت سپاهان باتری در سال ۹۱ به عنوان دومین شرکت تولیدکننده باتری خودرو در ایران مشغول به فعالیت شد. در آن زمان برنامهریزی خط تولید این شرکت به صورت روزانه و توسط کمیتهای شامل مدیران تولید و فروش و به صورت فایلهای اکسل انجام میشد. با توجه به عدم برنامهریزی دقیق، همیشه نیاز بود انبارهای بین کار از محصولات نیمه ساخته پر باشد. با وجود حضور بیش از ۴۲۰ نفر نیرو در خط تولید، توقف خط تولید به دلیل برنامهریزی مجدد و یا کمبود مواد نیمه ساخته به دفعات پیش میآمد. این امر هزینههای سنگینی برای شرکت در برداشت و موجب دلخوری مشتریان شرکت میشد.پس از راهاندازی ای آر پی و نصب ماژول ام آر پی، تمام فرآیند برنامهریزی تولید، اتوماتیک شده و زین پس تولید بر اساس سفارش انجام میشود.