تحولی بزرگ، آیندهای روشن:
شرکت اَکتِک تکنولوژی با هدف مکانیزه کردن فرآیندهای سازمانی، فعالیت خود را در زمینهی مشاوره، طراحی، پیادهسازی و استقرار سیستمهای یکپارچه نرمافزاری و سختافزاری به صورت بینالمللی از سال ۱۳۸۷ آغاز نموده است. پس از گذشت نزدیک به یک دهه از فعالیت شرکت و همراستا با رشد فناوری برآن شدیم تا با تکیه بر دانش، تجربه و توان متخصصان داخلی و همچنین همراهی مشاوران خارجی، در مسیر تاسیس اولین مرکز خدمات مشاوره مدیریت، مبتنی بر تحول دیجیتال گام برداریم. از این رو مطالعات و اقدامات اولیه در این رابطه انجام شد و در این مسیر با چندین شرکت معتبر در صنایع گوناگون همراه شدهایم، که این همراهی و رشد روزافزون، تا به امروز ادامه یافته است.
آشنایی با سپاهان باتری:
مجتمع صنعتی سپاهان باتری با بیش از دو دهه فعالیت در عرصهی تامین انرژی، طراحی و تولید انواع باتریهای سیلد و غیرسیلد بر اساس استانداردهای جهانی اکنون به یکی از رهبران این صنعت در میهن عزیزمان ایران تبدیل گشته است. این شرکت با رویکرد ارتقاء سطح کیفیت خدمت رسانی و بهبود تجربهی مشتری و همچنین هم سو با رشد و توسعهی دانش و فناوری در مسیر تحولی بنیادین گام نهاد.
در این مسیر شرکت اَکتِک تکنولوژی از چند سال پیش قدم به قدم با شرکت سپاهان باتری همراه گشت تا هم راستا با روند رشد و توسعه و به تبع آن ایجاد تغییرات فرهنگی در سطح جامعه، این شرکت با سابقه را در تحقق و دستیابی به اهداف خود یاری رساند. برخی از این اهداف عبارتند از:
- ارتقاء سطح مشارکت میان سرمایههای انسانی
- چابکی و کاهش زمان برطرف ساختن موانع و مشکلات موجود
- افزایش میزان رضایتمندی مشتریان
- ایجاد تجربهی خوشایند میان سطوح مختلف مشتریان
- افزایش توان توزیع
- کاهش زمان تحویل سفارشات
با توجه به این که در آن هنگام شرکت سپاهان باتری با بهرهمندی از سیستمهای نرمافزاری به روز از فاز دیجیتالی کردن اسناد، اطلاعات و فرایندهای خود عبور کرده بود؛ در گام نخست این موضوع مهم جلوه مینمود که توانمندیها و اطلاعات موجود تا چه میزان پاسخگوی نیازهای مدیران تصمیمگیرنده است.
از این رو یک پایش گسترده جهت شناخت فرصتها، خطرات و همچنین نقاط قوت و ضعف سیستم در سطوح مختلف سازمان انجام شد. در گام بعدی با دید پاسخگویی مطلوب به درخواست ها و کاهش آسیبها، روندهای سیستم مورد بازنگری و مطالعه قرار گرفت و در ادامه روندهای مورد نظر بهبود یافته و باز طراحی گردید.
به عنوان نمونه در مراحل مختلف تولید برخی از امور کاری فرسودگی افراد در طول زمان را در پی داشت. و یا احتمال رخداد خطا و اشتباه از سوی عوامل انسانی بالا بود. از این رو جهت رفع این نقاط ضعف و همچنین ارتقاء بهروری، تجهیزات سختافزاری مورد نیاز خریداری و در خط تولید استقرار یافت.
همچنین با در نظر گرفتن طرح توسعهی شرکت سپاهان باتری مبنی بر حرکت به سوی رهبری این صنعت مبتنی آخرین معیارهای شفافیت و کارآمدی، سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری موجود از جوانب مختلف میبایست مورد ارزیابی و مطالعه قرار میگرفت. که در این راه متخصصان شرکت اَکتِک تکنولوژی به این نتیجه دست یافتند که در این راستا میبایست گامهایی در جهت تغییرات برداشته شود.
نکتهی دیگر که اهمیت تغییر و بهروزرسانی را دو چندان مینمود توجه به گستردگی فعالیتها و همچنین تنوع بالای مشتریان این شرکت بود. در راستای عبور از این چالشها و بر اساس نیازسنجیهای انجام شده در گام نخست سیستمهای موجود توسعه یافت؛ سپس در قدم بعدی سیستمهای مورد نیاز اعم از سیستم اتوماسیون صنعتی ، سیستم جامع مدیریت منابع سازمانی، سیستم مدیریت ناوگان، نرمافزارهای هوش تجاری و سیستم مدیریت منابع انسانی در یک بازهی زمانی مشخص و به صورت یکپارچه استقرار یافتند. در ادامه به شرح مختصر فعالیتهای انجام شده در حوزههای تولید، مالی، خرید، فروش و نگهداری و تعمیرات خواهیم پرداخت.
تولید، نیازها و اقدامات:
در راستای دستیابی به اهداف و سیاستهای وقت شرکت سپاهان باتری مبنی بر افزایش رضایت مشتریان، کاهش حجم انبار و کاهش سرمایهی در گردش، سیستم مدیریت منابع سازمانی موجود بر اساس نیازها و نتایج بررسیهای انجام شده، توسط متخصصان شرکت اَکتِک تکنولوژی توسعه یافت.
برخی از نیازها مطرح گشته عبارتند از:
- دسترسی آنی به مجموعه آمار و دادهها همانند میزان تولید، میزان مصرف مواد اولیه، نحوهی فروش و غیره.
- ایجاد یک سیستم نرمافزاری مبتنی بر سیستم تولید MTO
- حذف موانع گلوگاهی که باعث تغییر در برنامهی اجرایی تولید میشوند
در جهت رفع نیازهای مجموعه، اقدامات زیر در یک بازهی زمانی مشخص در دستور کار قرار گرفت.
- الحاق امکان ثبت اطلاعات مرتبط با تولید و گردش موجودی انبار به سیستم مدیریت منابع سازمانی (ERP)
- تغییر فرآیند مدیریت تولید با بهرهمندی از سیستمهای نوین نرمافزاری و سخت افزاری
- تغییر سیستم نرمافزاری مدیریت منابع سازمانی
- برقراری ارتباط میان سیستم مدیریت منابع سازمانی و اتوماسیون صنعتی و بهینهسازی آن
- مدیریت ارسال و تحویل مواد مورد نیاز جهت تولید از طریق سیستم موجود
- الحاق اطلاعات به مواد مورد نیاز جهت انجام فرایند تولید و رصد لحظهای وضعیت آنها
- الحاق سیستم برنامهریزی نیازمندیهای مواد
- تبدیل مجموعه سفارشها به دستور کار مبتنی بر ظرفیت موجود.
- توسعهی برنامهریزی خط تولید بر پایهی اولویتبندی و پارامترهای مختلف
- مکانیزه نمودن فرایند درج اطلاعات بر روی بدنهی محصول و بستهبندی آن
- تغییر سیاستها در چهارچوب افزایش ضریب حفظ یکپارچگی سیستم
- بهبود فرآیندها و الزامات کنترل کیفیت
- ارتقاء سامانه مدیریت انبار با بهرهگیری از تجربیات مکانیزاسیون پیشرفته
- طراحی سیستم کدینگ یکپارچه و هوشمند منطبق بر استانداردهای مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات
مزیتهای حاصل از اقدامات انجام شده فوق عبارتند از:
- کاهش سرمایه در گردش
- کاهش نیروی انسانی
- کاهش خطاهای فردی و برخوردهای سلیقهای
- انجام امور کاری منطبق بر فرایندهای موجود
- ردیابی محصول در بازهی زمانی تولید و پشتیبانی
- دسترسی بهلحظه مدیران ارشد شرکت به اطلاعات مورد نیاز
- تعیین وضعیت دقیق نیازها، کمبودها و منابع موجود
- حذف موانع گلوگاهی که باعث تغییر در برنامهی اجرایی تولید میشوند
- بهینهسازی فضای موجود
- افزایش سرعت و کاهش خطای تمامی عملیات مرتبط با انبار
شایان ذکر است، در ادامه این مطلب به شرح اقدامات انجام گرفته در دیگر حوزهها اعم از مالی، فروش، مدیریت نگهداری و تعمیرات و غیره خواهیم پرداخت.