تجاری‌سازی در توسعه کسب و کار چیست؟

تجاری‌سازی در توسعه کسب و کار

این مقاله را منتشر کنید...

آیا میدانید تجاری‌سازی در کسب و کار چیست؟ با چه راه‌هایی می‌توان پیشرفت کرد؟ این فرآیند چگونه این روز‌ها جهت موفقیت در کسب و کار از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند؟ قطعاً هر یک از صاحبان مشاغل به منظور ایجاد رقابت و یا پیشی گرفتن از دیگر رقبای خود از روش‌های مختلفی به منظور ارتقاء کسب و کار خود استفاده می‌کنند. داشتن قدرت تجاری در کسب و کار می‌تواند تحت تأثیر شرایط مختلفی اتفاق بیفتد. بدین منظور در ادامه در رابطه با تجاری‌سازی در کسب و کار توضیحات بیشتری را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد. 

 

تجاری‌سازی در کسب و کار چیست؟

 

منظور از تجاری‌سازی، کلیه فعالیت‌هایی است که به منظور بهره‌برداری از تمامی اطلاعات و ایده‌ها، در جهت ارتقاء کسب و کار می‌توان استفاده کرد. در سرتاسر جهان هزاران نوع کسب و کار در قالب شرکت‌ها و کارگاه‌های مختلفی فعالیت می‌کنند. برخی از این شرکت‌ها و کارگاه‌ها با بهره‌مندی بسیاری از روش‌های نوین رو به رشد هستند و روزبه‌روز نوآوری‌های جدیدی را کسب می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین ایده‌ها در این زمینه پوشش‌دهی نیاز مشتری با بهره‌مندی از آخرین تکنولوژی روز دنیا است. اما تجاری‌سازی در توسعه کسب و کار چیست؟ هدف از انجام تجاری‌سازی چه چیزی می‌تواند باشد؟ تجاری‌سازی یک نوع فعالیتی است که به منظور دسترسی به سود بیشتر و در نتیجه توسعه تجارت انجام می‌شود و معمولاً طی آن یک نوع محصول و یا خدمات در بازار معرفی می‌گردد.

تجاری‌سازی، خود شامل پروسه پیچیده و طولانی است که نقطه شروع آن ایده شما خواهد بود. در واقع این فرایند طی یک مسیر پر پیچ و خم که شامل ایده است، بایستی پس از بررسی و تهیه برنامه‌ریزی کلی، قدم به قدم پیش رود. در وهله اول شما باید با استراتژی تجاری‌سازی آشنا شوید و بدانید تجاری‌سازی در توسعه کسب و کار چیست و چه اهمیتی می‌تواند داشته باشد.

توجه داشته باشید که به منظور بهره‌وری، در گام نخست اطلاعات بسیار زیادی را در این زمینه کسب کنید. سپس با داشتن مهارت بالا و استفاده از تجارب دیگران به رشد و توسعه کسب و کار خود بپردازید. در دنیای کسب و کار ممکن است شما با هزاران رقیب غول پیکر مواجه شوید که تمامی آن‌ها به منظور سبقت گرفتن از شما ایده‌هایی بسیار خارق‌العاده را استفاده می‌کنند. بهتر است ایده‌های خود را در مقابل ایده آن‌ها گذاشته و به بررسی و مقایسه آن‌ها بپردازید.

 

نکات طلایی تجاری‌سازی در توسعه کسب و کار

 

Golden tips for business development

نکات طلایی توسعه تجاری سازی

 

سرمایه‌گذاری در زمینه تجاری‌سازی، ایجاد یک شغل جدید یا همان اشتغال زایی، در وهله اول نیاز به سرمایه دارد. حال اینکه ایجاد یک کسب و کار جدید باید با پارامتر‌های بسیار مختلفی همراه شود و در این زمینه تبحر کافی داشته باشید. می‌دانید که در تمامی زمینه‌های مختلف، هزاران نوع کسب و کار وجود دارد و هم اکنون در هر جامعه‌ای هزاران کسب و کار با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

آنچه کسب و کار شما را رونق می‌بخشد، اعتماد به نفس بالا و داشتن یک ایده خوب است. البته داشتن اطلاعات کافی از صفر تا صد توسعه کسب و کار، اهمیت بسیار زیادی در چگونگی روند رشد شما خواهد داشت. برای تجاری‌سازی و توسعه دادن کسب و کار، نیاز به برداشتن گام‌های بزرگی است که این پروسه به چند مرحله تقسیم می‌شود:

  • داشتن ایده نو

اولین کلید موفقیت در کسب و کار داشتن ایده بسیار نو و بی‌رقیب است. معمولاً ایده را بر اساس نوع نیاز و میزان تقاضای بازار تعیین می‌کنند که در رابطه با آن بایستی اطلاعات بسیار زیادی را کسب نمایید. چنانچه ایده‌ای را در سر دارید، بایستی ابتدا ارزیابی و در نتیجه میزان ارزش آن در بازار مورد توجه قرار گیرد.

  • ارزیابی مزیت‌ها

اکنون نوبت آن است تا به ارزیابی تمامی مزیت‌های رقابتی ایده خود با سایر ایده‌های موجود در دنیای تجارت، بپردازید. باید اطلاعات کلی در رابطه با طرح اولیه خود به منظور معرفی کسب و کار جمع‌آوری نمایید.

  • برنامه‌ریزی کلی و دقیق

در تجاری‌سازی شما نیاز به یک برنامه‌ریزی کلی و دقیق دارید که باید کلیه مراحل آن یک به یک تشریح شود. همچنین محیطی که قرار است در آن فعالیت کنید، هدف از فعالیت، در نظر گرفتن نوع محصول یا خدمات، میزان نیاز، زمانبندی و غیره همگی بایستی در این برنامه‌ریزی مورد بررسی قرار بگیرد.

 

برخی از گام‌های مهم توسعه تجارت

 

Important steps of commercialization

گام‌های مهم تجاری سازی

 

توسعه تجارت دارای گام‌های مهمی است که برای دستیابی به آن، باید مطابق با همان گام‌ها پیش رفت. این گام‌ها شامل موارد زیر هستند.

  • برآورد هزینه‌ها

اکنون وقت آن است برای توسعه کسب و کار خود میزان هزینه‌ها را برآورد کنید. برای تجاری‌سازی کسب و کار خود در گام نخست باید حتماً توجیه مالی داشته باشید. چرا که از لحاظ اقتصادی برای پیشرفت کسب و کار باید سرمایه لازمه تأمین گردد.

  • بازاریابی و فروش

بازاریابی و فروش را جزء مهمترین مراحل این پروسه قرار دهید. شما باید کیفیت عالی، قیمت مناسب و ارائه خدمات نوین، برای جذب مشتری داشته باشید. بدین منظور در گام نخست، یک طراحی درست از بازاریابی و حتی چگونگی فروش داشته باشید. در زمینه جذب مشتری و ساماندهی تمامی کانال‌های فروش نیز حتماً اطلاعات کافی کسب نمایید.

به عبارت دیگر در حوزه بازاریابی، جهت توسعه محصول و خدمات، از روش‌های بسیار مختلفی استفاده می‌کنید که در دنیای مدرن امروز مشتریان شما آن را می‌پسندند. تجاری‌سازی از دیدگاه‌های مختلف می‌تواند تفاسیر متفاوتی داشته باشد. به طور کلی یک فرآیند پیچیده اما خاصی است که اگر با یک بازاریابی هدفمند به همراه شود، طی آن می‌توانید قله‌های موفقیت را یک شبه طی کنید.

  • مدیریت درست و حساب شده

مدیریت قوی و صحیح بر پایه اطلاعات کافی از مهمترین مراحل و همچنین پارامتر‌های موفقیت شما خواهد بود. یک مدیر در کسب و کار بایستی در وهله اول دارای اعتماد به نفس بالا، ارتباط قوی با مشتری، نظم و وقت‌شناس باشد. همچنین کلیه مراحل را خود به صورت حضوری یک به یک مورد بررسی قرار دهید تا نقاط ضعف و قوت تجاری‌سازی کسب و کار خود را بشناسید.

 

انواع سبک‌های تجاری‌سازی

 

Commercialization of services

تجاری‌سازی خدمات

در دنیای پیشرفته امروز داشتن تخصص و تجربه بالا در زمینه کاری اهمیت بسیار زیادی دارد. این اهمیت به منظور پرداختن رقابت با رقبای سرسخت بازار خواهد بود. همانگونه که می‌‎دانید، ممکن است در زمینه کسب و کار شما هزاران شرکت و یا کارگاه مشغول به کار باشند که قطعاً تمامی آن‌ها با هدف پیشرفت و قدرت گرفتن فعالیت می‌کنند.

پس شما نیز برای قدرت یافتن در وهله اول نیاز به کسب اطلاعات بسیار از طریق تحقیق و پژوهش دارید. مهمترین مسأله‌ای که قطعاً ذهن شما را مشغول می‌کند، چگونگی تجاری‌سازی خواهد بود. بهتر است بدانید، مهمترین مرحله این کار ایده و میزان ارزش ایده شما در بازار است.

تجاری‌سازی در توسعه کسب و کار به دو روش مختلف می‌تواند صورت می‌گیرد. ممکن است کسب و کار شما در زمینه ارائه محصولات باشد یا خدمات خاصی را عرضه می‌کنید. دو روش فوق شامل موارد زیر هستند:

  • تجاری‌سازی محصول

تجاری‌سازی محصول شامل تمامی فعالیت‌هایی است که شما از مرحله ایده تا توزیع به منظور ارائه یک نوع محصول خاص انجام می‌دهید. تمامی شرکت‌های تولیدکننده و یا توزیع‌کننده بایستی در زمینه تجاری‌سازی محصول به منظور توسعه کسب و کار خود اطلاعات بسیار زیادی داشته باشند. نقطه شروع این مراکز در وهله اول بازنگری کلی از تمامی پروسه و همچنین بررسی ایده است که اهمیت بسیار زیادی در زمینه پیشرفت آن‌ها خواهد داشت.

طی دهه‌های مختلف به منظور رقابت در زمینه ارائه محصول از روش‌های بسیار مختلف و یا ایده‌های نو و تازه‌ای استفاده کرده‌اند؛ اما با پیشرفت علم بایستی از ایده‌های نو و مدرن استفاده نمود که باعث جلب توجه مشتری شود. پس، توسعه کسب و کار و تجاری‌سازی به منظور ارائه محصول تنها با یک برنامه‌ریزی درست بر پایه ایده به روز و دانش و اطلاعات کافی امکان‌پذیر خواهد بود.

  • تجاری‌سازی خدمات

تجاری‌سازی خدمات نیز یکی از روش‌های توسعه کسب و کار است اما این بار به منظور ارائه خدماتی نوین در زمینه‌های مختلف می‌باشد. معمولاً تجاری‌سازی برای به قدرت رسیدن در کسب و کار اهمیت بسیار زیادی دارد و از لحاظ اقتصادی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

چرا که شما طی این فرآیند ایده خود را به واقعیت تبدیل خواهید کرد که نتیجه آن تبدیل شدن ایده به ثروت یا همان سود و منفعت کسب و کار شما خواهد بود. تمامی شرکت‌ها به منظور رقابت و به قدرت رسیدن از ایده‌های به روز و نو استفاده می‌کنند و این فرآیند نیز یک گام مهم و یک پروسه حائز اهمیت جهت تبدیل ایده شما به قدرت است.

 

نتیجه‌گیری

تجاری‌سازی مهمترین مرحله و نقطه شروع فرآیند تبدیل ایده به موفقیت است. شما از طریق یک فرایند خاصی، ایده جدید و به روز خود را به منظور رسیدن به موفقیت و سبقت گرفتن از رقبای خود طی مراحل مختلفی پرورش می‌دهید. در نتیجه در یک زنجیره متصل به هم با قرار دادن تمامی پارامتر‌های مهم باعث توسعه کسب و کار خود خواهید شد. شاید بتوان گفت ایده به منظور استانداردسازی و یا به روز کردن روش‌های ارائه خدمات و یا محصولات مختلف است. بنابراین صاحبان مشاغل باید از دانش روز جهت شناساندن محصول و خدمات خود استفاده کنند.

 

دانلود مقاله

 

ارتباط با مشاوران اک تک


بیشتر بخوانید: نقش هوش تجاری در کسب و کار


مقالات مرتبط

مشاوره توسعه کسب و کار
وبینار

وبینار خدمات مشاوره توسعه کسب و کار

در شرایط رقابتی عصر حاضر که زمان بعنوان مسأله ی حیاتی مطرح می باشد، مشاوره توسعه کسب و کار با واکاوی تمامی فرایندهای سازمانی، مشاهده‌ی

داشبورد مدیریتی
هوش تجاری

داشبورد مدیریتی چیست؟

داشبورد مدیریتی چیست؟ داشبورد مدیریتی یا داشبورد استراتژیک، وظیفه‌ی ارائه‌ی اطلاعات ضروری گرافیکی را به مدیران اجرایی برعهده دارد که با مشکل محدودیت زمانی مواجه